Rahapajan ryöstö

Tätä ulkoilmapeliä on mukavaa pelata kahdessa 2-6 henkilön tiimissä – ehkä kisailun merkeissä?

Vuonna 1913 Katajanokan rahapajasta ryöstettiin röyhkeästi säkillinen kultaa, jonka arvo oli noin 1.200.000 markkaa (nykyrahassa n 5 miljoonaa euroa)! Ryöstäjälle Kalle Lusille kävi huonosti, hänet pidätettiin heti seuraavana aamuna. Lusi istui rangaistuksensa Katajanokan vankilassa, kunnes hän kuoli tuberkuloosiin 1917. Lusilla oli poliisille tuntematon rikoskumppani, joka ilmeisesti piilotti saaliin jonnekin, eikä sitä ole koskaan löytynyt. Vaikuttaa siltä, että poliisi painoi tutkimusta villaisella – ehkä suojatakseen rikoskumppania? Sitten alkoi maailmansota ja koko tapaus jäi arkistoihin.

Eräs nuori poliisi, Maija Aho, syntynyt Lusi, yritti viime vuonna kuitenkin avata tapausta uudelleen. Hänet käskettiin lopettamaan. Ennen sitä, hän ehti selvittämään joitakin asioita, jotka hän nyt luovuttaa eteenpäin niille, jotka tulevat viemään asian loppuun.

Jos pelaatte kahdessa 2-6 henkilön tiimissä,  niin toinen tiimi seuraa Kalle Lusia, toinen rikoskumppania, kunnes jompikumpi tai molemmat tiimit selvittävät suuren ryöstösaaliin kohtalon. Peliä voi myös pelata vain yhden tiimin voimin.

Pelin kesto on n 1,5 tuntia. Ikäsuositus on 11 vuotta ylöspäin.